OVER

Hoe mensen in elkaar steken, hoe we van elkaar verschillen maar ook op elkaar lijken heeft me altijd al geïnteresseerd. Hoe kan het dat dat de ene persoon fluitend het leven door lijkt te komen, terwijl de ander obstakel na obstakel tegenkomt? Hoe kan het dat de één zich gemakkelijk weet te herpakken, terwijl een ander bij een schijnbaar kleine tegenslag in de put zit? En hoe werkt ons brein? Omdat ik graag meer wou weten over dit soort onderwerpen ben ik psychologie gaan studeren. Ik ben afgestudeerd in de richting Hersenen & Gedrag bij de Rijksuniversiteit in Groningen. Wat me vooral boeide, was dat er mogelijkheden zijn voor verandering, dat er manieren zijn om anders naar het leven te kijken en daardoor meer grip en regie te krijgen.

Na mijn studie Psychologie heb ik ervaring opgedaan met het diagnosticeren en behandelen van verschillende psychische klachten. Naast het ontwikkelen van een ‘brede basis’ heb ik me kunnen specialiseren in het behandelen van overspannenheid/burn-out en angst- en dwangklachten. In de afgelopen jaren heb ik veel mensen behandeld met EMDR, een techniek die met name bij traumagerelateerde klachten wordt gebruikt. In de praktijk heb ik al heel wat mooie voorbeelden mogen zien van het effect dat verandering in denken en doen kan hebben. Mijn enthousiasme voor de psychologie is daardoor onverminderd aanwezig.

Ik woon in Groningen met mijn vriend en dochters. In mijn vrije tijd zijn lezen, films kijken, muziek luisteren, concerten bezoeken en afspreken met vrienden en familie zaken waar ik graag mijn tijd mee vul.